Implementarea HACCP în restaurante

Management Restaurant

Implementarea planului HACCP în restaurant

Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control pe scurt HACCP este un instrument esențial pentru orice business din industria alimentară.

HACCP nu este doar o lucrare scrisă ce trebuie prezentată Autorității Naționale Sanitar-Veterinare pentru obținerea autorizației sanitar-veterinare/funcționare, ci este un plan care atunci când este gândit corect și în funcție de specificul business-ului tău îți asigură un mod de lucru eficient care duce la creșterea afacerii.
Principiile HACCP se bazează pe standardele internaționale ISO 22000:2018, însă scrierea unui plan HACCP înseamnă mai mult decât înșiruirea normelor și procedurilor de lucru. Igiena în industria alimentară nu este discutabilă, dar modul de implementare a normelor pentru a avea succes trebuie gândite împreună cu managerul restaurantului pentru a eficientiza procesul.

Normele HACCP trebuie applicate, dar și monitorizate, mai mult decât atât programul HACCP trebuie permanent adaptat, revizuit și trebuie să existe înregistrări specifice ale aplicării planului.
Planul HACCP are rolul de a te ajuta să identifici posibilele pericole și erori care pot apărea în managementul unei bucătării, de aceea consultarea unui specialist din domeniu va ști să fie alături de creșterea business-ului tău, va ști să înțeleagă nevoile echipei tale și fluxul tehnologic să se desfășoare cu ușurință.
Consultanții Mentori de Gust cunosc principiile HACCP și te pot îndruma în așa mod încât să le poți respecta în restaurantul tău.

• Principiul 1: Identificarea riscurilor asociate cu obţinerea materiilor prime şi a ingredientelor, prelucrarea, manipularea, depozitarea, distribuţia, prepararea culinară şi consumul produselor alimentare. Evaluarea pericolelor asociate orcarei din aceste etape de producţie şi idenificarea mâsurilor necesare pentru controlul lor.

• Principiul 2: Determinarea punctelor critice (proceduri, etape operationale), care pot fi controlate astfel încât pericolele sa fie eliminate sau reduse la minim.

• Principiul 3: Stabilirea limitelor critice care trebuie respectate pentru menţinerea CCP sub control.

• Principiul 4: Stabilirea procedurilor de monitorizare a punctelor critice de control. ( CCP )

• Principiul 5: Stabilirea acţiunilor corective care vor fi aplicate în situaţia în care în urma monitorizării punctelor critice de control este detectată o abatere de la limitele critice.

• Principiul 6: Organizarea unui sistem eficient de păstrare a înregistrărilor de verificare a eficientei sistemului HACCP.

• Principiul 7: Stabilirea documentatiei si procedurilor prin care se va verifica dacă sistemul HACCP funcţionează corect.

Mentori de Gust are experiența necesară pentru a fi alături de business-ul tău, de a crea strategii personalizate ca managementul să fie eficient și totodată să pună accent pe respectarea normelor de igienă conform planului HACCP pe care îl ai deja.

Consultanțã în gastronomie

De ce ai nevoie de un consultant în gastronomie? Deschiderea unui restaurant, bistro sau chiar un food-truck este o alegere pe care din ce în ce mai mulți pasionați de gastronomie o fac. Însă, entuziasmul tinerilor antreprenori scade în intensitate când realizează că...

Cuptor Rational second hand – beneficii

Bucătaria unui restaurant are nevoie de utilaje gastronomice profesionale, de un cuptor profesional care să ușureze munca personalului, să aibă un timp de gătit rapid și eficient, să aducă beneficii afacerii, pentru că tu îți dorești clienți mulțumiți care să te...

Legea Risipei Alimentare

Legea risipei alimentare Risipa alimentară este un fenomen care ne preocupă pe fiecare dintre noi, începând cu 2016 România a adoptat Legea 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare astfel că operatorii economici din domeniul alimentar sunt nevoiți să elaboreze...

Sesiuni de gãtit pentru profesionisti

  Sesiunea  de gătit marca Mentori de Gust Aducem pe piață sessiuni de gătit pentru cei care își doresc să învețe despre ce înseamnă să concepi un meniu inovativ și gustos, pentru cei care vor să cunoască ce presupune munca într-o bucătarie de top, dar și pentru...
Salut, cum te putem ajuta?